הפיצריות הכי נחשבות של איטליה – מי מאתנו לא אוהב פיצות? נראה שכולם אוהבים פיצות, המחלוקת העיקרית היא על איך אתם אוהבים את הפיצה ומה אתם אוהבים לשים עליה. הפיצות כמובן מגיעות אלינו מאיטליה ושם הן מסורות רבת שנים, עם מתכונים משפחתיים שעוברים מדור לדור. יש האומרים כי צבעי הדגל האיטלקי הם צבעי הפיצה מרגריטה – רוטב אדום, בזיליקום ירוק וגבינת מוצרלה לבנה. אם אתם חובבי פיצה הצטרפו אלינו למסע אל
הפיצריות הכי נחשבות של איטליה
Pizzium Via Procaccini, נאפולי
אחד המקומות המוכרים ביותר בנאפולי. בעליו מגדירים אותו כמסע קולינרי להכרת הטעמים של ארץ המגף. על פי האיטלקים הסוד הגדול של הפיצה טמון בבצק וכאן יש להם פילוסופיה שלמה להכנת הבצק והם מקפידים שכל פיצה תכלול בדיוק 270 גרם בצק. אם אתם מגיעים לאכול כאן פיצה, אל תוותרו על הקינוחים. https://www.pizzium.com
Pepe in Grani, קאיזו (Caiazzo)
מסעדת פיצות יוקרתית המקפידה להשתמש בחומרי גלם מקומיים. כאן כל פיצה מספרת את הסיפור של האדמה והאנשים. כאן לכל פיצה שוליים עבים ופריכים, במרכז מיטב הגבינות והתוספות המעניקות לכם פיצה עסיסית וטעימה. הפיצות של מסעדה זו נכנסו כבר פעמיים לרשימת 50 הפיצות הטובות בעולם. https://www.pepeingrani.it/?lang=en
Pizzarium, רומא
פיצה בסגנון רומאי בה מקפידים על כל פרט ופרט. הבצק הרך עשוי מקמח משובח ובסיס הפיצה נאפה במחבת ללא התוספות. רק לאחר אפיית הבסיס מניחים עליו את התוספות. אולי לא כך אנו רגילים שמכינים לנו את הפיצה, אבל על פי תגובת המבקרים במקום נראה שזה עובד. מומלץ לנסות את ה Pizza con le Patate, פיצת תפוחי אדמה ומוצרלה. http://www.bonci.it
I Tigli, ורונה
פיצה זו היא נקודת ההיתוך בין פיצה מסורתית לבין אוכל מנות גורמה. כאן הבצק נחשב למושלם ויש האומרים כי התוספות של הפיצה הן כמו מנה בפני עצמה המונחת על הבצק. אנו מזהירים אתכם כי המחירים בשמיים, אבל מי שאוהב דברים מיוחדים יכול לנסות פיצת הסשימי המוגשת עם שרימפס. http://www.pizzeriaitigli.it/en
Pizzeria da Albert, טרנטו
על הכנת הפיצות מופקד השף אלברטו פאגליאני, כוכב עולה בגסטרונומיה האיטלקית הזוכה לביקורות אוהדות מאוד. מומלץ מאוד לנסות את פיצת הסאמר הזוכה לביקורות חיוביות ויש בה שילוב מיוחד של טעמים ים תיכוניים הכוללים טונה, צלפים, בזיליקום טרי וכמובן גבינת מוצרלה איכותית. אם חשבתם לשריין לעצמכם מקום… כאן לא ניתן להזמין מקום. http://www.albertpizza.it
Pizzaria La Notizia, נאפולי
זהו המקום למי שרוצה לטעום פיצה נאפוליטנית טהורה ואותנטית. כאן מקפידים על שיטות הכנה וטכניקות מסורתיות. למקום ישנה גישה מיוחדת, הוא רואה בצוות המקום משפחה ומקפיד על ארוחה משותפת של הצוות בסיום העבודה. מסתבר שככה מכינים פיצות באהבה וזה יוצא יותר טעים. לכו על הפיצה הנאפוליטנית הפשוטה ותבינו את ההבדל. http://www.pizzarialanotizia.com/en/
Santarpia, פלורנס
פיצרייה זו נפתחה בשנת 2015 על ידי ג‘ובאני סנטארפיה ובמהרה התברגה לרשימת הפיצריות הטובות באיטליה. כאן תוכלו למצוא פיצות לפי מתכונים מסורתיים, כמו גם פיצות חדשניות עם תוספות יוצאות דופן, כמו למשל דלעת. לכל פיצרייה באיטליה יש את הסוד שלה לגבי התפחת הבצק, כאן מתפיחים אותו במשך 48 שעות. http://www.santarpia.biz
Antico Forno, ונציה
בעוד רוב הפיצריות באיטליה נצמדות לסוג אחד של בצק כאילו היה תורה מסיני, כאן תוכלו למצוא גם פיצות בסגנונות שונים, החל מהבצק הדקיק, דרך פיצות בעלות בצק עבה ולעיס ועד פיצות עמוקות אשר יכולות למלא אתכם במשולש אחד. אם הגעתם לכאן, תוכלו לנסות גם את הקלצונה המוצלח. https://www.anticofornovenezia.it/en/about-us/
Latest posts by קווי חופשה (see all)
- איה נאפה – 5 דברים לעשות - June 4, 2020
- אתונה, חגיגת המוזיקה היוונית וטעמים של יוון - May 11, 2020
- חמש דברים לעשות בפאפוס - April 14, 2020