מתכננים את החופשה הבאה? אולי זה יהיה רק סוף שבוע קצר ביעד קרוב כמו אתונה או ברלין; אולי אתם בכיוון של טיול לאורלנדו או איזו מדינה אסייאתית? לא משנה לאן אתם מתכננים לטוס, כאשר אתם יוצאים לחו“ל אתם חייבים ביטוח נסיעות לחו“ל. אבל מה הביטוח מכסה ומה לא? האם לקחת את החבילה הבסיסית או האם לרכוש הרחבה? להלן מדריך קצר לגבי ביטוחי נסיעות שחשוב לקרוא בטרם הנסיעה.
בואו נסבר מדוע אתם צריכים לרכוש ביטוח נסיעות לחו“ל; בראש ובראשונה ביטוח נסיעות לחו“ל נועד לצרכים רפואיים. בתור תושבי ישראל כולנו מבוטחים בביטוח הלאומי ובקופות החולים, אך כיסוי רפואי זה אינו תקף בחו“ל. כמובן שכולנו מצפים שהחופשה תעבור בשלום, אבל מקרי חירום רפואיים, בדרגת חומרה זו או אחרת, יכולים להתרחש בכל מצב. כל בעיה רפואית, אפילו אם היא קטנה, תדרוש פנייה לשירותי רפואה פרטיים וההוצאות עלולות להיות אדירות. הסיבה הרפואית היא הסיבה העיקרית מדוע היוצאים לחו“ל רוכשים את הביטוח, אך כמובן שישנן תוספות שונות אשר חורגות מהמטרה הרפואית של הביטוח, כמו למשל ביטוח כבודה אותו ניתן לרכוש במסגרת ההרחבות השונות.
חשוב לדעת שישנן אפשרויות שונות לרכישת ביטוח נסיעות לחו“ל – ניתן לרכוש ביטוח נסיעות לח“ל באמצעות קופות החולים, באמצעות חברות כרטיסי האשראי ובאמצעות חברות הביטוח.
אז מה מכסה ביטוח נסיעות לחו“ל
הפוליסה הבסיסית מכסה הוצאות של אשפוז רפואי בחו“ל; הוצאות של פינוי יבשתי לבית חולים קרוב ובמידה ויש צורך הטסה רפואית לישראל; טיפולי חירום בשיניים, ביקור אצל רופא וכיסוי רפואי בישראל לצורך המשל הטיפול. מעבר להוצאות הרפואיות ישנו גם כיסוי להוצאות נלוות ונגזרות כמו הוצאות השהות בחו“ל מעבר לתקופה המתכוננת, כרטיס טיסה לישראל והטסת מלווה מהארץ. אלו הם הדברים המקובלים בחבילות הבסיס, כמובן שיש לקרוא את התנאים של כל פוליסה אשר מציעים לכם. לא רק את תחומי הכיסוי, אלא גם את גובה הכיסוי.
כמו כן ישנו כיסוי לאיתור וחילוץ. כיסוי ביטוחי זה הוא בדרך כלל במסגרת חבילת הבסיס, הוא נחוץ מאוד עבור מי שיוצא לטייל באזורים לא מפותחים. מי שיוצא לטיול ביעדים עירוניים לא ממש נזקק לכיסוי זה, אך נהוג להשאירו בשל הפרש המחיר הזעום.
הרחבות לביטוח
בנוסף לחבילת הכיסוי הבסיסית ניתן לרכוש חבילות הרחבה כגון:
ביטוח כבודה – איבוד המטען או גנבת מטען הם אינם דברים נעימים. הרחבה זו מעניקה לכם פיצוי כספי במקרה שהמטען אבד, נגנב או שלא הגיע לשדה התעופה. לצורך הפעלת הביטוח יש להוציא אישור מהמשטרה המקומית. שימו לב שהדברים שבדרך כלל נגנבים הם מחשבים וטלפונים ובדרך כלל הם אינם נכללים בתוספת ביטוח הכבודה ודורשים ביטוח משל עצמם.
ביטול ביטול טיסות – ישנו הרחבה המעניקה לכם כיסוי במקרים בהם הייתם צריכים לבטל את הטיסה או לקצרה. פוליסת ביטוח זו מחזירה לכם את ההוצאות על הטיסה והמלונות. אך שימו לב שפוליסה זו מוגבלת למקרים מסוימים בלבד, כמו מחלה של קרוב משפחה שהיה במצב בריאותי תקין בעת רכישת הפוליסה.
ספורט אתגרי – ישנן פעילויות אשר מעמידות אתכם בסיכון גבוה יותר מבחינה רפואית ולכן אינן מכוסות בפוליסת הביטוח הבסיסית. במידה ואתם מתכננים לעסוק בפעילויות כמו סקי, טרקים, ספורט ימי ,טיפוס וכו’ וודאו שפעילות זו מכוסה בביטוח ורכשו את ההרחבה המתאימה במידת הצורך.
אלו הם עיקרי התוספת אך ישנן תוספות נוספות שתוכלו למצוא כמו החזר השתתפות עצמית ברכב שכור; נסיעה בזמן היריון; החמרת מצב רפואי קיים ועוד. חשוב מאוד שתתאימו את חבילת הביטוח לצרכים הספציפיים שלכם.
Latest posts by קווי חופשה (see all)
- איה נאפה – 5 דברים לעשות - June 4, 2020
- אתונה, חגיגת המוזיקה היוונית וטעמים של יוון - May 11, 2020
- חמש דברים לעשות בפאפוס - April 14, 2020