יוון, ארץ הנופש והחופש, השוכנת במרחק של פחות משעתיים טיסה מישראל, מושכת אליה מיליוני תיירים מידי שנה בשנה, כולל עשרות אלפי נופשים ומטיילים ישראליים המגיעים לכאן, בעיקר, בגלל האיים היפהפיים ועטורי החופים.
אבל יוון היא לא רק איים. רוב שטחה של הארץ עתיקת היומין שוכן דווקא על היבשת ומציע, גם הוא, שפע של חופים מדהימים, אטרקציות, עיירות ציוריות, מנזרים עתיקים ואתרים עולמיים.
בואו ונכיר את יוון המדהימה וכמה מהמקומות שאתם פשוט חייבים לבקר בהם
אתונה, בירתה הקוסמופוליטית של יוון, היא עיר תוססת ומלאת עניין ולה היסטוריה עשירה ומרשימה, המשתרעת על פני יותר משלושת אלפים שנה. חוץ מאתרי עתיקות עולמיים, כמו האקרופוליס, הפרתנון, האגורה והתאטרון של דיוניסוס, תוכלו לבקר כאן במוזיאונים מעולים (בעיקר כאלו המציגים ממצאים מרתקים מימי יוון העתיקה) ובגלריות אמנות, לשוטט ברבעים הציוריים של העיר, בין טברנות אותנטיות ובתי קפה קטנטנים, לעשות שופינג, לראות הופעות לא רעות וליהנות מהחופים היפים והאיים שבמפרץ הנושק לעיר.
הרבעים הקסומים של ה “פלאקה” (Pláka) ו “אנאפיוטיקה” (Anafiotika) הם, ללא ספק, המקום מספר אחד באתונה. הפלאקה הציורית, הדחוסה בין רחוב Ermoú Street ובין מדרונותיה הצפוניים של גבעת האקרופוליס, היא כמו כפר קטן באמצע העיר, עם סמטאות אבן צרות, כיכרות קטנטנות ובתים בצבעי פסטל ששיחי בוגנוויליה מעטרים את חזיתם. יש כאן גם כמה כנסיות עתיקות, בנות מאות שנים והרבה בתי קפה פצפונים, עם אווירה נפלאה וטברנות יווניות “אסליות”, הפורשות שולחנות וכסאות על המדרכה הצרה… חלק מהמסעדות ברחובות המרכזיים של הפלאקה הן “מלכודות תיירים” ועדיף להימנע מהן ולגשת לקטנות יותר, שנמצאות ברחובות הפנימיים, או לברר ולהחליט מראש לאן הולכים.
אזור “אנאפיוטיקה” (Anafiotika), הנמצא כמה דקות הליכה מהפלאקה, על המורדות של האקרופוליס, נראה ממש כמו כפר יווני אותנטי באחד מהאיים, עם בתים לבנים קטנטנים, הבנויים בצפיפות, סמטאות צרות עם המון עציצים ואווירה שאינה מזכירה במאומה את העיר הסואנת והמודרנית, העוטפת את הבועה הזאת מכל צדדיה…
אם יוצא לכם להיות באתונה ביום ראשון, הרי שאתם פשוט חייבים להגיע לכיכר סינטגמה (Syntagma Square) ולצפות בחילופי המשמר. הלוחמים עומדים דום ליד האנדרטה לזכר החייל האלמוני, שבחזית הפרלמנט היווני, 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע, אך בכל יום א’ לפני הצהריים נערך טקס מכובד ומרשים, עם המדים הייצוגיים המיוחדים, הכוללים חצאיות ונעלי פומפון, ועם כל הגינונים המלכותיים…
מכאן אנחנו עוברים לחצי האי הפלפונזי ולעיר החוף “נאפפליו” (Nafplio) הנחשבת, בעיני רבים, לעיר היפה ביותר ביוון. נאפפליו, הבנויה על חצי אי קטן שבולט לתוך מפרץ יפהפה, משמשת בימינו כמפלט סופשבוע פופולארי בקרב אתונאים בעלי אמצעים, אך בעברה היא שימשה כבירתה הראשונה של יוון המודרנית במשך שש שנים, בין 1828 ל 1834, אלא שאז כוננה הממלכה והבירה שבה לאתונה לאחר מאות רבות של שנים.
מאוד נעים לשוטט ברחובות המרוצפים אשר בחלקה העתיק של העיר, שם אין תנועת מכוניות, ולהתפעל משלל מבני הפאר הניאוקלאסיים, המעטרים את הרחובות, ומנופה של מצודת העיר ויש גם כמה מוזיאונים קטנים ששווה לבקר בהם. סך הכול אפשר להעביר כאן בשקט איזה יומיים – שלושה וליהנות מכל רגע.
מכאן נמשיך דרומה, עד לקצהו של הפלפונסוס, אל העיירה המבוצרת העתיקה מונמבסיה (Monemvasia), השוכנת על צוק סלע אדיר, אשר מזכיר במראהו את צוק גיברלטר שבדרומה של ספרד. העיירה נוסדה בתקופה הביזנטית, לפני כאלף וחמש מאות שנים ופרחה תחת שלטונה של האימפריה הביזנטית במהלך ימי הביניים, עד שנכבשה על ידי הוונציאנים ולאחר מכן העותומנים.
כיום היא מעניקה למבקרים בה הזדמנות יוצאת דופן לחזור אחורה במנהרת הזמן ולחוש מקרוב איך נראו החיים ביוון של ימי הביניים ואפשר לשוטט כאן שעות ולא להתעייף מן המראה הנפלא של הצוק האדיר, המשקיף אל הים והסמטאות העתיקות התלויות על המדרון התלול שלו.
מכאן נצפין למישורי תסליה ואל מנזרי מטאורה, השוכנים כ 350 ק”מ צפונית מערבית לבירה, אתונה.
פירוש השם Meteora הוא “באמצע השמיים” והמנזרים העתיקים, אשר נבנו לפני מאות שנים ונחשבים לאחד מהאתרים המרתקים ביותר בעולם, אכן נראים כאילו הם תלויים “באמצע השמיים”…
העמק שבו שוכנים המנזרים נמצא בשוליים של הרי פינדוס ומה שקרה כאן הוא שתופעות של בלייה ושחיקה גרמו לכך שבמקום שבו היו פעם הרים, נותרו צוקים מבודדים, הנראים כמו עמודי סלע עצומים, המזדקרים מקרקעית העמק ועליהם התיישבו נזירים, שרצו לפרוש מן החיים, כבר לפני כאלף שנה. מאוחר יותר, כשהתחזקה האחיזה של העות’מאניים ביוון, הגיעו עוד ועוד נזירים לאזור המבודד ועשרות המנזרים החלו להתפתח בראשי הצוקים.
המראה של העמק הוא אחד פשוט מדהים והביקור במנזרים הוא חווייתי להפליא, אך עליכם לטפס ברגל כמה וכמה מדרגות…
כשעתיים וחצי מכאן, לכיוון סלוניקי, מתנוסס ההר הגבוה ב יוון, הלא הוא האולימפוס, המתנשא לגובה של כמעט 3,000 מטר. ההר, שנודע במיתולוגיה היוונית כמקום משכנם של האלים, אכן אפוף בהוד וצוקיו המשוננים מעוררים רושם כביר. אם אתם אוהבים את המיתולוגיה היוונית, או חובבים טיפוס הרים, לא תרצו לפספס את הביקור כאן.
חבילות נופש לקוס, חבילות נופש לרודוס, חבילות נופש לכרתים
Latest posts by קווי חופשה (see all)
- איה נאפה – 5 דברים לעשות - June 4, 2020
- אתונה, חגיגת המוזיקה היוונית וטעמים של יוון - May 11, 2020
- חמש דברים לעשות בפאפוס - April 14, 2020