וונציה היא אחד מאתרי התיירות המובילים בעולם, עד כדי כך שעומס התיירים בעיר הפך לבעיה של ממש. אם התמזל מזלכם לבקר בוונציה תוכלו ליהנות מהיופי והרומנטיקה של העיר. לא חסר מה לעשות ומה לראות בעיר ההיסטורית ומלאת התרבות. אך חלק בלתי נפרד מהטיול הוא להכיר את המסעדות והמאכלים של וונציה וגם ליהנות מהמשקאות השונים אותם שותים הוונציאנים. אז בואו נכיר את הצד הזה של וונציה.
משקאות בוונציה
לאיטליה מסורת רבת שנים של הכנת יין וצריכת יין וונציה אינה יוצאת דופן. המקומיים אינם צריכים הזדמנות מיוחדת ותוכלו לראות אותם לוגמים יין כבר ב 11 בבוקר. המיוחד ביינות של וונציה הוא לא המותגים הנמכרים בבקבוקים, אלא היינות המגיעים יישר מהחבית ואתם הבקבוק ממלאים במקום, דבר שרבים מהתיירים מפספסים. היין המקומי, המגיע ישר מהחבית, אינו מכיל תוספת של חומרים משמרים וסולפיטים ויש לו טעם טרי יותר מאשר זה המוכר לכם מהבקבוקים. מסיבה זו, אם תרכשו בקבוק הממולא ישר מהחבית תצטרכו לצרוך אותו במהרה לפני שיחמיץ. היין המקומי המגיע מהחבית נקרא Vino Sfuso ותוכלו למצוא אותו במקומות רבים. אחד המקומות שכדאי לנסות הוא ה Cantina Ai Do Mori, שדרך אגב זוהי גם מסעדה נהדרת!
לא רק יינות מסורתיים תוכלו למצוא בוונציה, אלא גם קוקטיילים מעניינים והמקום הכי טוב לפגוש אותם הוא ב Expirimental Coctail Club, אשר נמצא במלון הבוטיק Il palazzo. זהו מקום נחמד ומעוצב בצורה מהודרת ובהחלט מקום שתוכלו ליהנות בו ממשקאות אלכוהוליים מעניינים וגם אווירה טובה.
אם תרצו לנסות מקום הפונה יותר אל הקהל המקומי, תוכלו לנסות את Time Social Bar המלא בסטודנטים בסוף השבוע ובו המחירים קצת יותר זולים מהמקומות התיירותיים.
האוכל של וונצייה
לוונצייה מסורת קולינרית נהדרת אשר שונה מעט ממה שתראו בשאר איטליה. יש כאן דגש גדול על דגים ומאכלי ים אשר מגיעים מהים האדריאטי, המשולבים עם ירקות הגדלים באזור כמו ארטישוק ואספרגוס.
אחת המנות המעניינות שפגשנו היא Sarde in Sour, זהו בצל אשר חומם על אש קטנה עד שהפך לשקוף וארומטי, המשולב עם צימוקים, צנוברים וסרדינים. בהחלט מנת פתיחה נהדרת. עוד מנה ייחודית היא ה Baccala Mantecado – זהו דג בקלה מיובש אשר בושל במשך שעות עד שעצמותיו הופכות לקרם טעים. מנה זו מוגשת בדרך כלל עם לחם. אם בא לכם לנסות משבו מתוק תוכלו לנסות את ה Frittele אשר בדרך כלל נמכר בתקופת הקרנבל. אלו הן סופגניות ממולאות בקרם, ולפעמים עם צימוקים וקליפות תפוז והכול טבול בסוכר.
את המנות הללו, כמו גם אחרות, תוכלו למצוא במבחר המסעדות של וונציה. בוודאי תפגשו לא מעט מסעדות באזורים התיירותיים, אך דווקא מסיבה זו חשבנו לשים דגש על המסעדות אותן פוקדים המקומיים.
וונציה היא מקום מעולה לפרות ים ומקום שכדאי לבקר בו בשביל ליהנות מהם הוא Osteria alle Testiere. מסעדה זו נמצאת לא הרחק מכיכר סנט מרקס והיא מלאה בסועדים ולכן כדאי להזמין מקום מראש. אם תרצו מקום קצת יותר שקט, תוכלו לנסות את Da Ivo, מקום מושלם לארוחת ערב רומנטית בו מוגש מיטב המטבח הטסקאני והוונציאני וכמובן שהכול בליווי יינות משובחים.
אחת הדרכים הנחמדות להכיר את המאכלים והמשקאות של וומנציה היא באמצעות סיור אוכל מאורגן אשר יקח אתכם אל המקומות הכי מעניינים וגם יאפשר לכם לשמוע הסברים מעניינים לצד טעימות. סיורים אלו מעניקים הרבה ערך מוסף ובהחלט מומלץ להצטרף לאחד כזה.
Latest posts by קווי חופשה (see all)
- איה נאפה – 5 דברים לעשות - June 4, 2020
- אתונה, חגיגת המוזיקה היוונית וטעמים של יוון - May 11, 2020
- חמש דברים לעשות בפאפוס - April 14, 2020